Архив

Членовете на БХРА от Асеноград участваха в “Летния фестивал на етносите в региона”

29.06.2004

На 27 юни т.г. площада Асеновград се препълни от гости и почитатели на фолклора, които продължиха по своеобразен начин празника Еньовден с много песни, танци и ритуали. Ораганизираният от община Асеновград “Летен фестивал на етносите в региона” по проект, финансиран от Европейския съюз събра десетки шарени носии и автентични танци на изпълнители от различни възрасти.

Дълго аплодираните изпълнения на представители на различните етноси от региона показаха на многобройната публика, че традициите и красотата не се делят във времето на общочовешките послания и желанието за приобщаване към европейските ценности.

Със своето участие и подкрепа на фестивала беше отново Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в Асеноград – една от активните регионални структури на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/. Под ръководството на нейния председател - г-н Атанас Христов много членове на асоциацията демонстрираха най-доброто от уникалната асеновградска кухня. Изложбата от кулинарни изкушения, включително и прочутите асеновградски сармички, събраха ценителите около красивите блюда, за да оценят най-добрите участници.


  Назад към Новини