Архив

BG рекламата Орфей, Нешка и Хари Потър — в. 24 часа, Събота, 12 Юни 2004

22.06.2004

Тракийският певец Орфей, богът на виното Дионисий, тракийският вожд Спартак, новият филм от поредицата за Хари Потър и шоуто на Нешка Робева "Готови ли сте?" ще бъдат използвани в мащабна рекламна кампания за България.

Това съобщи вчера шефът на агенцията за туристическа реклама Ивайло Гюров по време на борсата за културен туризъм, която се провежда във Велико Търново.

Рекламната стратегия носи името "Дестинация България" и е за 3 г. Според Гюров митичните герои са известни по целия свят, но чуждите граждани не знаят, че те са свързани с България.

Според стратегията рекламните послания за страната трябва да бъдат ориентирани към потенциалните потребители - от 18 години до хора от третата възраст, както и към платежоспособни клиенти, които търсят приключения и силни усещания. Целта е да се възстановят традиционните пазари на български туристически продукти в Русия, Украйна и страните от Централна и Източна Европа, да се разшири присъствието у нас на гости от Западна Европа, САЩ, Азия и арабските страни.

За да се гарантира успехът на стратегията, се налагат корекции в бюджета на агенцията, каза Гюров. От 2,3 млн. лева ще се иска парите за реклама да се увеличат поне на 3 млн., а оптималният вариант бил 8 млн. лева. 4,276 млн. евро са отпуснати на 19 проекта за културен туризъм, обяви пък Албена Игнатова от икономическото министерство. Сред най-големите проекти били за Родопите и за крепостната стена в Созопол.
стр. 8


  Назад към Новини