Архив

Тридневна национална туристическа борса ще се проведе във Велико Търново — Четвъртък, 10 Юни 2004, БНР, “Преди всички”

22.06.2004

Проучване на Министерството на икономиката сочи, че в света културният туризъм е приоритетен. За да се стимулира неговото развитие в България за първи път у нас във Велико Търново със съдействието на Министерството на икономиката и Министерството на културата и на Изпълнителната агенция за национална туристическа реклама и информация ще се проведе тридневна национална борса за културен туризъм.

Организатори са община Велико Търново и Българската хотелиерска и ресторантьорска организация. Над 150 са заявките за участие в борсата. 19 проекта за културен туризъм ще бъдат представени, спечелили финансиране по програма ФАР. Участниците в борсата и очакваните екипи от водещи в Европа медии ще посетят историческите забележителности в старата столица и района и ще присъстват на възстановки на исторически събития и народни обичаи.

По време на борсата в туристическите маршрути ще влезе и нова зала за дегустация за пиво – на великотърновската фирма “Болярка”. Ще бъде открит и нов туристически маршрут - поклонническата пътека от Царевец до стария квартал "Асен".


  Назад към Новини