Архив

Нова брошура за България на холандски език

16.06.2006

Още една стъпка напред към превръщането на страната ни в любима туристическа дестинация за холандските туристи

На 14 юни т.г. в българското посолство в Хага беше направена презентация на новоизлязлата брошура на холандски език "Bulgarije, verrassend in alle seizoenen" ("България, изненадваща през всички сезони"). Изданието беше представено пред холандски туристически компании и организации, работещи с България и представители на холандските медии.

Посланикът на България г-н Валентин Порязов изрази в краткото си обръщение към гостите и партньорите на туристическа България задоволството си от съвпадението с още едно много важно събитие, случило се на същия ден, а именно - ратифициране на договора за присъединяването на България към Европейския съюз от холандския сенат.

BAHA

Пред журналистите и партньорите от холандския туристически бизнес г-жа Светлана Рашкова от Българското туристическо информационно бюро в Холандия представи основните дейности и цели на бюрото, а именно подобряване на имиджа на България и увеличаване на потока от холандски туристи към страната. Тя подчерта, че издаването и разпространението на новата брошура е още една стъпка напред към превръщането на България в любима туристическа дестинация за холандските туристи. Сред специалните гости на презентацията в Хага беше и заместник-председателя на Държавната агенция по туризъм г-н Христо Христов.

BAHA

Според статистиката, холандците са една от най-пътуващите нации: средно те пътуват по 2-3 пъти годишно извън страната си, и предпочитат организираните пътувания и харесват слънчевите дестинаци. През последната година повече от 30 холандски туроператори предлагат България като туристическа дестинация. Предпочитаните от тях пакети са: почивка на море, културни обиколки, планински туризъм, ски и индивидуални обиколки. В последните години Холандия е един от най-добре развиващите се европейски пазари за България с ръст 47.63 процента за 2005 г., спрямо предходната година, показват данни на Държавната агенция по туризъм.


  Назад към Новини