Архив

Ролята на туризма за промяна на визията на Балканския полуостров

24.05.2006

БХРА и БАХА бяха представени на Деветата международна научна конференция:"Имиджът на Балканите: исторически подходи и комуникационни перспективи"

   На 19-20 май 2006г. се проведе Девета международна научна конференция: "Имиджът на Балканите: исторически подходи и комуникационни перспективи", посветена на 50- годишнината на Юнеско в България, организирана от СУ "Св. Климент Охридски" и Института по балканистика на БАН. В международната конференция взеха участие водещи учени, експерти и журналисти от цяла Европа, в това число и представители на Турция, Македония, Албания, Гърция и Сърбия.

   В рамките на конференцията на кръгла маса посветена на имиджа на Балканите изнесе доклад доц. д-р Соня Алексиева, от Нов Български Университет, член на УС на БХРА на тема: "Връзките с обществеността на културния туризъм - отговорност за промяна на визията на Балканите". В доклада си тя представи подробно инициатаивата на БХРА за създаване на Балкански aлианс на хотелиерските асоциации (Balkan Alliance of Hotel Associations - BAHA), както и целите и дейността на алианса до днес.

   Участниците в конференцията бяха запознати с предстоящата първа официална среща на БАХА, която ще се проведе на 2 - 5 юни 2006г. в кк Албена, организирана от БХРА.


  Назад към Новини