Архив

БХРА участва в международното туристическо изложение в Белград

30.04.2006

Дейността на асоциацията и нейните членове бяха представени на XXVIII-то издание на международната туристическа борса IFTS'06

България участва в XXVIII-то издание на международната туристическа борса - IFTS'06 в Белград. Страната ни беше представена от Държавната агенция по туризъм на информационен щанд с площ 84 кв. м, на който общо 15 фирми и община Поморие представиха туристическия продукт на България. На изложението бяха представени над 520 национални и регионални туристически организации, както и фирми, коиторазвиват дейност в областта на туризма.

БХРА беше представена на борсата в Белград в общото представяне на BAHA (Balkan Alliance of Hotel Associations) от Благой Рагин - председател на асоциацията, който участва в пресконференциите и работните срещи с членове на BAHA. Той запозна колегите си от туристическите организации с дейността на БХРА и предостави на участниците рекламно-информационни материали на членовете на БХРА от всички региони на страната. В качеството си на президент на BAHA в рамките на шестмесечния си мандат през 2006 г., Благой Рагин обсъди с колегите си от страните-членки на алианса - от Сърбия и Черна гора, от Македония, от Босна и Херцеговина, предстоящата първа официална среща на BAHA, която ще се преведе в началото на месец юни т. г. в България - в кк "Албена".

Според официални данни, през 2005 г. страната ни е била посетена от 534 474 туристи от Сърбия и Черна гора. Основният интерес на сръбските туристи е насочен към морския и зимния туризъм. Сред най-търсени на българското черноморие са почивките в Слънчев бряг, Несебър, Албена и Созопол, а сред зимните курорти - Боровец и Банско. Благой Рагин сподели специално за сайта на БХРА, че на XXVIII-то издание на международната туристическа борса в Белград чуждестранните ни партньори и членовете на BAHA са проявили интерес към културния и СПА туризъм у нас.

Държавната агенция по туризъм беше наградена за най-добро международно представяне в изданието на тазгодишната международната туристическа борса в Белград.


  Назад към Новини