Архив

„Новиз” АД ще предлага и курсове за обучение на вътрешни и водещи одитори

09.05.2006

„Договорът с Moody International Ltd. за нас е поредно бизнес предизвикателство”, споделя Любозар Фратев, член на БХРА и председател на Съвета по туризъм - Пловдив

   На 10 май 2006 г Международната сертифицираща организация Moody International Ltd. подписа договор за съвместна работа с "Новиз" АД - Пловдив. По същество договорът е франчайзингов и дава права на пловдивската фирма да участва в предлагането на сертификационни услуги по различни международни стандарти, сред които са ISO 9001:2000, HACCP, ISO 22000:2005 и др. Съгласно франчайза, сертификационните одити, договорени от "Новиз" АД, ще бъдат извършвани с ноу-хау и експертна компетенция на Moody International Ltd.

Etara

   "Новиз" АД, чийто изпълнителен директор Любозар Фратев, член на БХРА, наскоро бе избран за председател на УС на Съвета по туризъм - Пловдив, е собственик на четиризвезден хотел в Пловдив и съсобственик на хотели в Златни пясъци. "Договорът с Moody International Ltd. за нас е поредно бизнес предизвикателство", споделя Любозар Фратев. "Дейността в това направление се вписва в нашата бизнес мисия. Предложението да станем член на Бизнес група Moody ние приемаме не само като комплимент, но и като една висока отговорност."

   По силата на подписания договор, "Новиз" АД ще предлага и курсове за обучение на вътрешни и водещи одитори, а дейността му във връзка с франчайзинга не е ограничена само в Пловдивския регион, а е в рамките на цялата страна. Moody International Ltd. е лидер сред сертифициращите организации в България по стандарта НАССР (38 процента пазарен дял), основна грижа на преобладаващата част от българските ресторантьори, хотелиери, производители и оператори с храни и напитки. Специално за сайта на БХРА г-н Л. Фратев съобщи, че по най-модерния стандарт ISO22000, въведен през 2005 г. в България има сертифицирани само пет фирми, като всичките те са със сертификати, издадени от Moody International Ltd.


  Назад към Новини