Архив

Новият брой на сп. HоRеMаG е посветен на туристическия PR

20.03.2006

Използването на връзките с обществеността е въпрос на корпоративна култура - всеки ли може да се занимава с това в съвременния туристически бизнес?

   Мартенският брой на сп. HоRеMаG (Hotels&Restaurants Magazine) е посветен на една актуална, но понякога подценявана от мениджърите и собствениците в бизнеса тема - туристическия PR, същността му и неговото значение за успеха на бизнеса. Всъщност списанието поставя актуалните въпроси за това как да изградим престижен образ на нашия курортен град, комплекс или хотел? Как да въздействаме на общественото мнение? Как да общуваме най-ефективно с медиите? Как да популяризираме чрез специалните събития разнообразните възможности за туризъм, пътешествия и ваканция в България?

   На тези и много други въпроси отговорят известните PR специалисти доц. д-р Соня Алексиева, Ирина Угринска, Гергана Василева и др. Големият въпрос - кой да се занимава с PR дейността в нашия хотелски комплекс е поставен от различни гледни точки в публикацията на Екатерина Геловска "PRомяна на имиджа, PRеодоляване на трудностите".

   Лице на мартенското издание е Малина Бакалова, изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД. Освен това, в броя ще намерите отзвук от туристическите борси в София и Варна, както и от конференцията на НХМК, посветена на взаимодействието на туристическия бранш с местната власт. В броя се разглежда все така актуалния проблем за ДДС на туристическите услуги, има подробности за IATA/UFTAA обучението в България, анализи за пазара на летните ваканции и за туризма на Хърватия, както и материал, посветен на имейл маркетинга...

   От новия HоRеMаG ще разберете още дали е по-добре за собственика на хотела да назначи генерален мениджър или да работи с мениджмънт компания, както и всичко за подовите настилки и тяхното почистване. Специално за ресторантьорите са темите как да изберем главен готвач и как да спечелим имидж с откриването на ресторанта. За дестинация на броя е избрано Търговище, а рубриката "Тайни от кухнята" представя руколата.

HоRеMаG


  Назад към Новини