Архив

Изберете най-красивите мартеници на фондация "Традиция" и опитайте изненадите в ресторант "Сезони"

20.02.2006

На 26 февруари т.г. "Хилтън София", член на БХРА, кани на "Традиция" Баба Марта брънч

Баба Марта   Баба Марта е един от най-почитаните български обичаи, запазил се до наши дни. На този празник всеки подарява на близките си мартеница - за здраве и сила през следващата година.

   Мартениците са направени задължително от два пресукани конеца - червен и бял. В някои райони на страната конците са само червени, в други - многоцветни, но с преобладаващо червено, което според народното повериe, има силата на слънцето и дава жизненост. По време на празника, всички си закачат мартеници на видно място и ги носят ги докато видят щъркел.

   По традиция "Хилтън София" предлага неделен брънч бюфет в ресторант "Сезони" и кани гостите си да се възхитят и на най-красивите мартеници в града, предоставени от фондация "Традиция". Всеки може да направи своя избор, за да зарадва семейството и приятелите: мартениците са направени от вълна, във вид на парички, топчета, пискюли и от плат, като квадратчета в бяло и червено, съчетани по две; ивици, увити като змия, както и неповторимите кукли "Пижо и Пенда"...

   Докато възрастните отпиват чаша искрящо вино и слушат приятна музика, "Чуден Свят" забавляват малчуганите със специална програма "Предвестници на пролетта" - апликации на кокичета, минзухари, щъркели, рисунки "Сбогом Снежко", имитации на животни и много други игри.


  Назад към Новини