Архив

Представяне на България на туристическата борса в Девентър

07.02.2006

Още един атрактивен щанд привлече интереса на холандците към разнообразните възможности на българския туризъм

   На 4 февруари т.г. в холандския град Девентър се проведе борсата за Централна и Източна Европа, в което участва и Българското туристическо информационно бюро в Холандия. На официалното откриване на събитието от кмета на Девентър, домакините поканиха търговските представители на България - г-н Крикорян и на Румъния - г-н Попеску да положат символично знамената на двете страни - бъдещи членове на Европейския съюз към знамената на настоящите страни-членки.

Девентър

   Многобройните гости разгледаха с интерес украсените с информационни материали и отрупани с традиционни продукти щандове на различните страни. "Имате ли информация за културни маршрути в България?"; "Безопасно ли е да се пътува из страната?"; "Имате ли адреси на къмпинги?" На тези и на още много други въпроси на посетителите на борсата в Девентър, служителите от Българското туристическо информационно бюро в Холандия се постараха да дадат изчерпателен отговор.

Девентър

   Тази година България бе представена, освен от няколко специализирани туроператора, за първи път и с информационен щанд на Българското туристическо информационно бюро. На щанда посетителите имаха възможност да се запознаят с красивите черноморски и планински курорти, с многобройните културни паметници, спа центрове и различните други забележителности. Най-важното беше, съобщи специално за сайта на БХРА, г-жа Светлана Рашкова от Българското туристическо информационно бюро Ротердам, че получиха обширна и точна информация за предстоящото си пътуване в България. Непрекъснато прожектираните рекламни филми на плазма-екран спомогнаха щанда на България да стане един от най-атрактивните и да не стихне през целия ден потока от холандци, откриващи или преоткриващи красотите и ранообразните възможности за туризъм, които страната предлага на своите гости.


  Назад към Новини