Архив

"Албена" – спонсор на финалния заключителен кръг на Конкурса за млади дизайнери

11.09.2005

Аплодисменти и признание за участничката с най-много номинации - Катя Парапанова от Смолян

Albena



 На 11 септември т.г в кк "Албена", член на БХРА се проведе финалният заключителен кръг на Конкурса за млади дизайнери, организиран от Националната Камара за Мода. Бяха връчени и награди на най-талантливите участници. Голямата награда - първо място на конкурса спечели участничката Силвия Павлова от София в раздел "Висша мода", събрала най-много - 474 точки. Тя ще представи България през пролетта на 2006 г. на международен фестивал в Италия. Едноседмичен стаж в Триест и Милано спечели Аралия Русинова, която заслужи второ място е раздел "Връхни облекла и кожи".

   Трима от участниците ще бъдат гост-дизейнери в модното дефиле "Мода в движението" в Калабрия, Италия през юни 2006 г. Людмила Аристотелова от Бургас взе първо място в раздела "Вечерни облекла", а Александра Маркова, от София - първо място в раздела "Спортно-елегантна мода" . Росица Илиева също от София се класира на второ място - "Висша мода".

   Благодарение на г-жа Анна-Мария Гюзелева те ще получат пълно медийно отразяване в италианските средства за масова информация по време на стажа си. Едноседмичен стаж при Жан Пол Готие и "Хермес" - Париж, Франция получава 17-годишния Евгени Петков от Ботевград. Всички участници, класирани на първо място ще бъдат представени с изложба на идейните им модни проекти и експозиция на моделите в Българския културен център в Париж, Франция.

   Участничката с най-много номинации е Катя Парапанова от гр. Смолян , която е глухоняма и с намалено зрение, но спечели второ място за "Връхни облекла" и кожи. Всички финалисти ще бъдат представени пред националните медии с модно дефиле в сградата на БТА в началото на октомври т.г. Наградените получиха и подаръци от "Албена" - спонсор на събитието. Наградата "Авторска фешън музика" получи Георги Томбашки, както и споносориране и издаване на компактдиск. За грим, наградата получи Красимира Илиева, като наградата включва и ангажименти като стажант при гримьора на БНТ Иво Живков и Гаро Папазян. Наградата за хореография беше присъдена на Иван Донев, който получава и ангажименти на национален и международен подиум в Италия.


  Назад към Новини