Архив

Представяне на членове на БХРА и в Ротердам

19.10.2005

Вече е факт първата туристическо-информационна брошура за България на холандски език

   С още едно успешно събитие влезе в календара за месец октомври 2005 г. упоритият труд на Bulgaars Verkeersbureau и екипа на г-жа Светла Рашкова в Ротердам, Холандия. На официално тържество в сградата на Българското информационно бюро по туризма в Ротердам в присъствието на посланика на Република България в Кралство Нидерландия - г-н Валентин Порязов бе представена първата брошура за България на холандски език.

Rotterdam

   Сред гостите бяха представители на много холандски туристически фирми, между които Thomas Cook и TUI; авиокомпаниите Bulgaria Air и Austraian Airlines, много журналисти от специализирани туристически издания. Красивата брошура включва обща информация за различните видове туризъм, които предлага България и запознава читателите с най-интересните туристически обекти в страната. Изданието ще бъде разпространявано до всички заинтересувани туристически агенции, ще се раздава на посетители на туристическите борси и ще се изпраща по пощата на туристите, проявили желанние да посетят България.

   По време на тържеството бе представен хотел-фондация “Бистра и Галина”, член на БХРА от град Русе и неговата дейност, успехи, международни и национални награди. Гостите се запознаха с кратката история на града и туристическите му забележителности. В рамките на събитието беше открита и изложба на българския карикатурист от Трявна - г-н Веселин Зидаров. Специално за гостите имаше изненади - музикално изпълнение на българската група “Артъри”, наздравица с българско вино и приготвени вкусни български специалитети.

   До края на тази година Бюрото ще разработи и издаде подробна брошура (80 страници) за България, която ще включва информация за всички туристически обекти и ценни практически съвети, подпомагащи туристите при подготвяне на пътуването им. На страниците на тази брошура се дава възможност на български, холандски и белгийски фирми да рекламират своята дейност.

   За повече информация членовете на БХРА могат да се обърнат към:

  • Bulgaars Verkeersbureau, Mrs. S. Rashkov, Provenierssingel 71b, 3033 EH Rotterdam, Nederland, tel. +359 (0)10 2439367, fax +359 (0)10 2439366, e-mail info@bulgaarsverkeersbureau.nl и
  • Офис на БХРА, лице за контакти - Румяна Попова, тел: + 359 2/987 65 86, факс: 988 05 78; e-mail: bhra_office@abv.bg; www.bhra-bg.org

  Назад към Новини