Архив

Уникалният комплекс „Трите буки” в Осоговската планина – домакин на атрактивно събитие в името на туризма и спорта

05.07.2005

Четирите конкурса на в. "Ехо" събраха в единно шоу добри идеи, много награди и конкурса на Голямото читателско жури

  Българският туристически съюз /БТС/ тази година отбелязва 110 години от организираното туристическо движение у нас. Едно от атрактивните начинания, с които съюзът се стреми да привлече повече млади хора към туризма и спорта, бяха четирите конкурса на в. "Ехо", слети в единно шоу, състояло се на 18 юни т.г.в известния хотелски комплекс "Три буки" в Осоговската планина.

EHO

  Една от целите на шоуто беше да се популяризират някои от най-добре поддържаните и ефективно работещи хижи и туристически обекти на БТС и на Националното движение "Опознай Родината - 100 национални туристически обекта". За най-добра хижа бе отличена хижа "Рай" в НП "Централен Балкан", а за най-добре работещ обект от 100-те НТО - Етнографски музей на открито "Етъра". Събитието почетоха представители на министерства, на туристическия бранш, на фирмите-спонсори и др. Поздравления от името на БХРА поднесе и председателят на асоциацията г-н Благой Рагин.

  Излъчени бяха Мис "Ехо-2004" на Голямото читателско жури /Жасмина Жекова/, Мис "Ехо-2005" /Станислава Колева/ и Мис "Три буки" /Александрина Колевска/. В конкурсите участваха модели на модна агенция "Ексграунд" и момичета от Кюстендил. Домакин на конкурсите бе уникалният като местоположение, модерен, гостоприемен, с чудесни условия за туризъм, спорт и развлечения хотелски комплекс "Три буки". Тризвездният хотел - член на БХРА, се намира в Осоговската планина на 20 км шосеен път от Кюстендил. Местността е на близо 1600 м.н.в., и от нея се откриват прекрасни панорамни гледки към Рила, Пирин, вр.Мали Руен на Осоговския балкан, Конявската планина, Витоша...

EHO

  "Три буки" работи целогодишно, разполага с 65 легла в стаи с телевизор и сателитна система, телефон и луксозни бани и още 27 места в бунгала. Ресторантът-панорама е с 130 места. Комплексът предлага и конферентна зала, фитнес, сауна, басейн и масаж, игрища за плажен волейбол и футбол, тенис корт и пр. В района има няколко ски-писти и множество интересни маршрути за туристите.


  Назад към Новини