Архив

И турклуб "РеМарк" откри летния туристически сезон

08.06.2005

7 юни 2005 г.

Три дни безспирен купон по площадите, поляните и хотелите на Балкания

С три дни празници, веселие и много гости от 3 до 5 юни 2005 г. турклуб "РеМарк" - сред известните регионални структури на БХРА, откри Лято' 2005. За четвърта поредна година официалното откриване на летния туристически сезон в туррегион Балкания събра много представители на туристическия бизнес от страната, приятели, партньори и фенове на красивата Балкания, която обхваща курортните селища от общините Троян, Тетевен, Рибарица и Априлци. Трите дни безспирен купон по площадите, поляните и хотелите на Балкания показа умението на организаторите не само да рекламират туризма, но и да се веселят с много музика, смях и луди идеи.

Summer 2005

Сред многобройните гости на празника на Турклуб "РеМарк" бяха изпълнителният директор на Агенцията по туризъм - г-н Бисер Ялъмов, председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация - г-н Благой Рагин и много други.

Дългоочакваната изненада за празника бяха великолепните изпълнители от Д2, взривили публиката на Балкания, която пееше всички песни с тях. Специален гост бе и Боби Турбото. Сред другите атракции бяха мотошествието на 60 км, завършило с щур купон в местността "Костина". Успоредно с него се провеждаше и състезанието със ски на трева и джипове на ски-писта "Беркина могила" в Рибарица. Заедно с всички на откриването на Лято' 2005 се веселиха и 30-те неуморни журналисти от столичните медии, които отразиха събитието.

Concert

Пред представителите на медиите г-жа Даря Заричинова - президент на турклуб "РеМарк", сподели, че за подготовката за новия летен сезон в туристическия регион Балкания са вложени около 8 млн. лв., инвестирани в строеж на нови туристически обекти, реконструкции, подобряване на възможностите за почивка и др. Целта на туристически регион Балкания, чието мото е : "Преживей незабравимото", е да се увеличават не само чуждестранните, но и българските туристи, които търсят спокойна почивка на нормални цени. Възможностите на региона за целогодишен туризъм се увеличават и от многообразието на природните забележителности, известните минерални извори, гостоприемството и красивата природа.

Interview

Средната годишна заетост на легловата база тук - с капацитет над 6 000 легла, е над 50 процента, а в много от известните хотели тя достига над 70 на сто. През следващия месец се очаква откриването и на аквапарка в Рибарица, в който са вложени над 1 млн. лв. В него ще има няколко басейна, джакузи и различни водни атракции за деца и възрастни.


  Назад към Новини