Архив

Банско радва хилядите свои гости с интересни летни оферти и културни събития

10.08.2017

Банско се приема като традиционен зимен курорт, но в последните години летният туризъм набира все повече почитатели. През лятото Банско предлага хитови събития, които събират фенове не само от България, но и от съседните страни.

От 5 до 12 август, Банско ще пулсира в ритъма на джаза. Юбилейното издание на Международния джаз фестивал събира на една сцена плеяда от звездни имена от България, Македония, Германия, Италия, Франция, Словения, Сърбия, Швейцария, Унгария, САЩ, Полша, Великобритания, Грузия, Израел и Холандия.

От 24 до 26 август сцената в курортния град е запазена за „Банско Опера Фест”. Фестивалът ще очарова почитателите на класическото изкуство с три световно известни произведения. Под открито небе, три последователни фестивални вечери ще бъдат представени балетната постановка „Лешникотрошачката”, операта „Джани Скики” и мюзикъла „Котките”.

Балкански ритми ще звучат в Банско на 1 и 2 септември. Лятната фестивална столица събира култови български, сръбски и гръцки изпълнители на „Банско Балкан Фест” 2017. Сръбската прима Драгана Миркович, която повече от 30 години е на върха на музикалната сцена, идва в Банско, за да зарадва с песните си своите многобройни фенове. Вечните хитове на звездата - „Placi zamlijo“, “Milo moe sto te nema”, „Sve bih dala da si tu”, „Zivot moi” и „Luce moe”, ще огласят площадното пространство в планинския курорт на 2 септември.

Освен посещения на културни събития, гостите на град Банско могат да се насладят на прекрасни условия за почивка в Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс

Аква паркове и ултрамодерни СПА центрове, предлагащи всичко за възстановяване и красота гарантират, че в Банско можете да получите мечтаната от Вас почивка.

Достатъчно е да го пожелаете!


  Назад към Новини