Архив

Борсата в Берлин – барометър в бранша

11.03.2005

Успешно участие на България на ITB’2005, където си дадоха среща над 10 000 участници от 180 страни

С успех се представи България като атрактивна целогодишна дестинация на международната туристическа борса ITB в Берлин – най-голямата и важна борса за туристическия бизнес през годината. Страната се представи на 37-то си участие в историята на борсата с национален щанд от две част с обща площ от 242 кв.м , с нова визия и амбициозна заявка за успех на германския пазар – един от най-важните за България. Сред участниците – 35 фирми и две кметства, бяха и членове на БХРА като «Албена», «Ривиера», Съюзът на собствениците в «Слънчев бряг», "Виктория тур", "Слънчев ден" и др., както и Бюрото за конгресен туризъм (BCVB).

Заедно с министър Нина Чилова, изпълнителният директор на АТ – Бисер Ялъмов, в Берлин присъстваха и кмета на Варна – Кирил Йорданов и кмета на Пловдив – Иван Чомаков. Българският щанд на туристическата борса ITB’2005 беше част от най-голямото изложение в бранша, събрало над 10 000 участници от над 180 страни. Атракции, конкуренция, статистика, корекция на цени, партньорство и др. са част от неизменно присъстващите елементи на ITB, за която заместник-министърът на Министерството на културата и туризма – г-н Димитър Хаджиниколов сподели през медиите, че е «най-силното участие на България на борсата в Берлин, която е барометър в бранша».

(Специално за своите членове БХРА ще помести в сайта си подробен анализ и мнения за участието на страната в ITB’2005 с поглед върху тенденциите и перспективите на европейския и в частност – на германския пазар.)


  Назад към Новини