Архив

Винарска изба “TODOROFF” обяви втория Национален конкурс за художествени произведения

22.02.2005

Асоциираният член на БХРА подава отново ръка на талантливи творци – темата на конкурса е “Философията на виното и живота”

С интерес се очаква провеждането и резултатите от втория Национален конкурс за художествени произведения на тема „Философията на виното и живота”, който обяви „ИНТЕР САНА”АД – Винарска изба “TODOROFF”, асоцииран член на БХРА. Заедно със съдействието на Съюза на българските художници и Националната художествена академия вторият Национален конкурс за художествени произведения -“ГАЛЕРИЯ TODOROFF”, ще излъчи номинации в категориите: първа награда – 1800 лв.; втора награда – 1600 лв.; трета награда – 1400 лв. и четвърта награда – 1200 лв.

За първи път във второто издание на оригиналния конкурс ще има и номинация за стипендиант на TODOROFF – годишни стипендия от 1200 лв. за студент от Националната художествена академия, в това число и магистри на академията, както и номинация за млад автор на възраст до 36 години в размер на 500 лв.

Регламентът за участие включва участие единствено на български автори, които могат да представят само по едно художествено произведение, без ограничение в неговия вид техника и размер. Художествените творби се представят в Съюза на българските художници в срок до 25 март 2005 г. Първите четири номинирани творби, всяка от които ще бъде откупена, ще бъдат отпечатани на етикетите на новата партида “ГАЛЕРИЯ TODOROFF”. Произведенията на номинираните автори за стипендия и млад автор също се се бъдат откупени от организатора.

Журито на миналогодишния конкурс с председател г-н Иван Тодоров, включващо известни български художници разгледа постъпилите над 60 художествени работи. Първите три награди спечелиха художниците Вълчан Петров с “Магията”, Кирил Матеев с “Изкушение” и Петър Савов с „Тракийска легенда”. Заедно с паричните награди тримата получиха правото творбите им да бъдат отпечатани върху етикетите от партида “ГАЛЕРИЯ TODOROFF” - специална лимитирана партида от вина от сортовете Мавруд, Каберне Совиньон и Мерло. Те показаха и творбите си на организираните от избата специални изложби - така избраните художествени работи поставиха началото на “ГАЛЕРИЯ TODOROFF”.

Резултатите от тазгодишния конкурс на „ИНТЕР САНА”АД – Винарска изба “TODOROFF” ще бъдат обявени в сайта на TODOROFF, както и в Съюза на българските художници и в Националната художествена академия след 30 март 2005 г.


  Назад към Новини