Архив

Асоциация “Стара Планина” и швейцарската агенция за развитие и сътрудничество подписаха споразумение

24.01.2005

Споразумения за финансиране на туристически проекти подписаха Регионалната туристическа организация “Стара Планина” и Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество. Със 125 хиляди лева ще бъдат подкрепени проекти на 10 общини от Централна Северна България.

Средствата от Швейцарската агенция тази година не са много, затова Асоциация “Стара планина” ще регистрира търговска фирма и ще кандидатства за лиценз за туроператорска дейност. Швейцарският донор е одобрил и подкрепил финансово идеята, чиято цел е акумулиране на собствени приходи.

През 2005 година РТА «Стара планина» ще продължи да работи за промоцията на туристическия продукт «Пътят на слънцето» и регион Централна Стара планина, чрез :

  • Участия във всички национални туристически борси;
  • Осмата Регионална контактна борса «По пътя на слънцето»;
  • Наблюдение на туристическите услуги по проект «Гарантиране на качеството»;
  • Навременно, комплексно и актуално информиране на потенциални клиенти и партньори.
Асоциацията ще работи по осъществяването на втора фаза на проекта за развитие на селски и екологичен туризъм в региона; проект «Представяне на регионалния туристически продукт на международния пазар» и ще партнира на Сдружение «Болкан асист» по проект «Младежка практика по екологично селско стопанство и екотуризъм».

  Назад към Новини