Архив

“Интурист” отбеляза 75-годишния си юбилей

06.01.2005

И БХРА УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА “ИНТУРИСТ” В МОСКВА

Най-голямата руска туристическа компания - “Интурист” навърши 75 години от своето създаване. По време на празниците по повод на годишнината, световноизвестната компания ВАО “Интурист” проведе през декември 2004 г. международната конференция на тема: “Интурист” – вчера, днес и утре” с участието на десетки свои гости от цял свят. В московския хотел “Космос” компанията покани десетки свои дългогодишни колеги от чужбина и от цялата страна.

На 9 декември т.г. над 100 представители на чуждестранни фирми – партньори на “Интурист” от над 30 страни, както и много представители на руския туристически бизнес взеха участие в конференцията. Тя беше открита от президента на ВАО “Интурист” г-н Андрей Солуянов, който представи поименно своите колеги – топмениджърите на компанията. С интерес бяха посрещнати докладите за перспективите за развитие на международния туризъм в Русия и разширението на деловите връзки с чуждестранните партньори на първия вицепрезидент на компанията Сергей Камо; старши вицепрезидента – г-н Николай Какора, и.д.вицепрезидента и директор на департамент Андрей Сивицкий, вицепрезидента ГАО “Москва” Григорий Гейшерик, ръководителя на маркетинговата служба на новата компания “Интурист Хотел Груп” – Виктор Елистратов.

На официалната вечеря послучай юбилея на “Интурист”, ръководството на компанията връчи своите платинени, златни и сребърни отличия за най-дългогодишните си световни партньори. От името на БХРА в конференцията участваха и поднесоха приветствия Даниел Панов – член на УС на Регионалната секция на асоциацията във Велико Търново и управител на “Царевград Търнов” ЕООД; д-р Соня Алексиева, PR и член на УС на БХРА и Йордан Андреев, изпълнителен директор на вк “Русалка.

Заедно с всички рекламни материали на членове на БХРА от страната, предоставени на руските колеги, бяха представени и успехите и големите промени в развитието на българскиь туризъм. От името на Министерство на икономиката беше прочетено специалното поздравление за юбилея, изпратено от заместник-министър г-н Димитър Хаджиниколов.


  Назад към Новини