Архив

Облекчаване на визовия режим за граждани от Руската Федерация, Украйна, Беларус, Молдова и Турция

21.01.2014

Министерство на външните работи на Р България предприе действия за облекчаване на визовия режим в Република България. Взетите мерки са в следствие проведени множество срещи и разговори на зам. министър-председателя по икономическото развитие г-жа Даниела Бобева и зам. министъра на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев с представители на МВнР в изпълнение на програмата на правителството на Република България за насърчаване развитието на туризма.

До българските дипломатически представителства в Руската Федерация, Украйна, Беларус и Молдова са изпратени следните указания: на гражданите на горните държави, които предходната година са получили виза за България при заявена цел на пътуването „Туризъм“, „Частно посещение“, „Бизнес“ или са собственици на имоти у нас, да бъдат издавани многократни краткосрочни визи със срок на валидност до 1 г. На гражданите от горните държави, които желаят да посетят зимните курорти през настоящия зимен сезон, ще се предостави възможност при поискване от тяхна страна, да се издават краткосрочни многократни визи с валидност 3 месеца и престой 30 дни.

До дипломатическите и консулските представителства в Турция са изпратени указания: на гражданите, които искат да посетят зимните ни курорти с туристическа цел и през последните 12 месеца са ползвали българска виза с цел „Туризъм“ да бъде дадена възможност при поискване от тяхна страна да се издават краткосрочни многократни визи във валидност 3 месеца и престой 60 дни.

На гражданите, които искат да посетят българските зимни курорти с туристическа цел през настоящия зимен сезон, да им се дава възможност при поискване от тяхна страна, да бъдат издавани краткосрочни двукратни визи с валидност 3 месеца и престой 30 дни.


  Назад към Новини