Архив

На първи октомври 2004 г. се откри разширението към известният тризвезден русенски хотел “Бистра и Галина”

08.10.2004

На първи октомври 2004 г. се откри разширението към известният тризвезден русенски хотел "Бистра и Галина". То включва 10 луксозни стаи със следните удобства: собствен санитарен възел с вана; телевизор с кабелна телевизия; мини-бар; телефон; достъп до Интернет; климатик и др. Така целият хотелски комплекс, собственост на сем. Здравка и Страшимир Бърдарови - членове на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) вече разполага с общо 31 двойни, 6 единични стаи и 2 апартамента.

За тонизиране и добра кондиция, гостите на хотела вече ще могат да се възползват от допълнителните услуги към спортно-възстановителния център: закрит басейн с джакузи; римска парна баня; вертикален солариум; инфрачервена кабина; фитнесзала, оборудвана с уреди на Kettler; студио за масаж - цялостен, частичен, релаксиращ, тонизиращ, антицелулитен и др. Квалифицирани специалисти ще се грижат за правилното използване на съоръженията в комлекса. По желание на клиента може да му бъде изготвена индивидуална спортно-възстановителна програма.

Хотел "Бистра и Галина", чийто основен целеви пазар са бизнес-туристите предлага условия за бизнес и почивка в комфортна и спокойна обстановка. На разположение на бизнес-гостите е модерно оборудвана конферентна зала, подходяща за провеждане на бизнессрещи, семинари, коктейли. Комплексът разполага с подземен гараж с топла връзка, зала за закуска и др. Красивата лятна градина на комплекса привлича с оригиналното си решение, което я превръща в уютно място за почивка, където цветята, водата и светлината създават онова настроение, което великолепните ястия и студеното вино ще направят още по-добро...

Изисканият ресторант "Регал", обзаведен с ръчно изработени мебели от дърво е с 30 места и предлага оригинална колекция от маркови вина. Менюто на ресторант "Регал" е съставено с помощта на известния кулинарен специалист от Холандия - майстор-готвач Фриц Фелдмайер и съчетава най-доброто от българската и от европейската кухня. Високата бизнескласа, която предлага комплексът, качеството на обслужване и персоналното отношение към всеки един гост, е в основата на отличната му професионална репутация в туристическия бизнес. До днес комплексът е носител на :

  • наградата на БХРА "Най-ефективна инвестиция в туризма" за 1999 г. " наградата на БХРА за член на асоциацията, допринесъл най-много за "Изграждане на имиджа на България зад граница" за 2001г.
  • Международния приз "Арка на Европа" - златна награда за качество на Световната организация "Насоки за бизнес инициативи"- BID (Business Initiative Directions) - 2001 г.
  • Международна платинена награда за качество "Ера" (Century International Platinum Quality Era Award) - 2002 г.
  • Международна награда на туристическата, хотелиерска и кетъринг индустрия на Trade Leaders Club - 2004 г.

В основата на историята на хотела е създадената през 1998 г. Фондация "Бистра и Галина". Нейната основна мисия е подкрепа и съдействие за развитието на талантливи деца и млади хора, както и популяризиране на историческото и културно наследство на Русе и региона. С приходите от хотела се финансира дейността на Фондацията, която работи по пет основни програми: "Талантливите деца на Русе", "Семейството на добрите хора", Институционално изграждане на организацията, Партньорство, Отворена програма. Името на фондацията вече четири години се свързва с десетки благотворителни кампании и проекти, посветени на творческото развитие, образованието и професионалното обучение на млади таланти, както и на деца в неравностойно социално положение от Русе и региона.


  Назад към Новини