Архив

Излезе сборникът “Качество на българския туризъм – мит и реалност”

23.02.2004

Известни автори коментират проблемите в бранша

Най-новото българско издание, посветено на темата за качеството на българския туризъм беше представено на есенния Панаир на туризма и свободното време, състоял се от 19 до 24 ноември т.г. във Варна. Книгата, събрала имената на някои от водещите имена в туризма е резултат от творческото сътрудничество между Варненската туристическа камара, “Турекспо-Варна” АД и “Славена” ООД. Изданието от библиотека “Туризъм” на известното варненско издателство “Славена” е в обем от страници.

Сред авторите в книгата заедно със заместник-министър Димитър Хаджиниколов и председателят на БТК - доц. д-р Цветан Тончев е и председателят на БХРА - Благой Рагин. В статията си – “Качеството на обслужването в хотелиерството и ресторантьорството на България” Бл. Рагин поставя проблемите в обслужването на клиентите, пропуските в практиката на студентите по туризъм, в анимацията, езиковата подготонка, компютърната грамотност и др.

Изключително важни са и проблемите, които разглеждат в статиите си и доц. д-р Светла Ракаджийска, доц. д-р Марин Нешков, доц. д-р Таня Дъбева, Снежина Кадиева, доц. д-р Иван Марков, Дамян Лазаров, Петър Дойчев, Силвия Хинкова, Мария Милева, Наско Якимов. Особено актуална е темата, разработена от Стоян Маринов – “Качеството на туристическа дестинация България: реалности и митове в концептуалните рамки на световната туристическа организация и Европейския съюз”, където се дискутират най-важните положения и изисквания и към България в централната тема от дневния ред на Европейския съюз – качеството в туризма.


  Назад към Новини