Начало  |  Въпроси  |  Контакти   Български  |  English  |  Deutsch  |  Français  |  Русский  |  Chinese   |  España   
Начало
БХРА
устав
членство
състав на УС и КС
етичен кодекс
преференции за членовете на БХРА
регионални структури
годишни награди
Членове на БХРА
Асоциирани членове
Партньори
Туристически борси
Полезна информация
Нормативни документи касаещи туризма
Предстоящи събития
Промоции
Решения на УС на БХРА
Пресата за нас
Полезни връзки
Архив
Кандидатствай за работа в туризма
кандидати за работа
свободни работни места
Контакти

| Членство |

 
 
23.07.2009

Атракциите в “Българан” превръщат присъстващите над 500 гости в герои от една истинска приказка

Екипът на Костадинка Василева, член на УС на БХРА подари най-българската вечер на чуждестранните гости на асоциацията


IHRA

На 5 юли 2009 г. в гр. Казанлък - в хотел „Палас” и пикник „Българан” на посещение беше президента на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IH&RA) д-р Гасан Аиди и придружаващата го делегация, представители на Държавната агенция по туризъм, председателя на Сръбската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (HORES) – г-н Бранко Кривокапич и председателя на Македонската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (HOTAM) – г-н Дончо Таневски. Домакин беше г-жа Костадинка Василева, собственик на хотел „Палас” и пикник „Българан”, член на УС на БХРА.

IHRA

Гостите участваха лично в пресъздаването на българските народни традиции и научиха много за историята и културата – за хората, носиите и кулинарията. Танците на кукерите, българските народни танци, вкусът на истинско чеверме и най-важното – запазените традиции на страната и в съврменните атракции в туризма, видяха с очите си гостите на Казанлък. Г-жа К. Василева представи кухнята и атракциите на “Българан” и покани д-р Аиди на българското хоро, на което се хванаха и всички гости.

IHRAIHRA

Хотел „Палас” е носител на Годишната награда на БХРА за атракционно заведение за 2006 г. В центъра на България, в сърцето на долината, където царува розата, във владенията на тракийските владетели в Казанлък – града на прочутите в цял свят тракийски гробници е разположен хотел „Палас” и атракционно заведение „Балгаран”. Хотел „Палас” е целогодишен хотел, посрещащ организирани и бизнес туристи. Мотото на хотела е „Посрещаме гости, а не клиенти”. Хотелът разполага с 45 стаи и апартамента, разполагащи с вани, кабелна телевизия, мини бар, персонален сейф, интернет, сешоар, ютия и маса за гладене, рум сървиз, паркинг, СПА център, конферентна зала и много други услуги, подпомогнати от професионализма и желанието на целия екип, всеки гост да се почувства специален.

IHRA

Атракционното заведение „Българан” е мястото, където можеш да почувстваш силата на българския дух. В етнографската част, показваща пътя от ралото, магията на розовото масло, гостите ще усетят истинската същност на българина, и уникалните български традиии, в които храненето е издигнато в култ. Невероятната атмосфера, която се създава с помощта на оркестъра, фолклорната програма, нестинарските танци, кукерското шоу, демонстрацията на древнотракийските бойни изкуства, както и благодарение на всички останали атракции, превръщат присъстващите в “Българан” над 500 човека в герои в една истинска приказка.

IHRAIHRAКаталог на всички регистрирани хотели по азбучен редКаталог на всички регистрирани ресторанти по азбучен ред
08.12.2018
БХРА връчи Годишните награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 2018 година
29.09.2018
БХРА обяви най-добрите готвачи и сладкари за 2018 г.
26.09.2018
"Най-добър готвач на БХРА 2018" с излъчване "на живо"
25.09.2018
Най-добър готвач на БХРА за 2018 г. на 26-ти и 27-ми септември във Варна
09.07.2018
Българска система за четене на лични карти и паспорти в съответствие с GDPR регламента
19.04.2018
БХРА и Министерство на туризма подписаха Споразумение за партньорство
още новини 

карта на България
От картата, можете да видите списък на представителите в избраният регион от страната.
Никаква част от авторските текстове, снимките и информациите не могат да бъдат използвани без задължителното позоваване на www.bhra-bg.org и без разрешението на авторите
BHRA©. Sofia, Bulgaria
All rights reserved 1993 - 2011

Начало
 | Въпроси | Контакти
Powered by 
IP Publishing Platform by FIL Ltd.